KIS 2. INNOWACYJNE TECHNOLOGIE, PROCESY I PRODUKTY SEKTORA ROLNO-SPOŻYWCZEGO I LEŚNO-DRZEWNEGO
I. ELEMENTY WSPÓLNE DLA INNOWACJI SEKTORA ROLNO-SPOŻYWCZEGO I LEŚNO-DRZEWNEGO
III. POSTĘP BIOLOGICZNY W PRODUKCJI ROŚLINNEJ I ZWIERZĘCEJ
IV. TECHNOLOGIA PRODUKCJI ROŚLINNEJ I ZWIERZĘCEJ
V. MASZYNY I URZĄDZENIA ROLNICZE
VI. NAWOZY ORGANICZNE I MINERALNE, ŚRODKI OCHRONY ROŚLIN I REGULATORY WZROSTU
VII. PRODUKCJA, MAGAZYNOWANIE, PRZECHOWALNICTWO
VIII. PRZETWÓRSTWO PŁODÓW ROLNYCH I PRODUKTÓW ZWIERZĘCYCH
XI. INNOWACYJNE PRODUKTY DZREWNE I DREWNOPODOBNE
XII. INDYWIDUALIZACJA PRODUKCJI MEBLARSKIEJ
XIII. INNOWACYJNE PROCESY I PRODUKTY W PRZEMYŚLE COLULOZOWO-PAPIERNICZYM I OPAKOWANIOWYM
I. ROZWÓJ PROCESÓW BIOTECHNOLOGICZNYCH DO WYTWARZANIA INNOWACYJNYCH BIOPRODUKTÓW
II. ZAAWANSOWANE PRZETWARZANIE BIOMASY DO SPECJALISTYCZNYCH PRODUKTÓW CHEMICZNYCH
III. BIOPRODUKTY I PRODUKTY CHEMII SPECJALISTYCZNEJ